Min resa fram till idag

Mat
23rd augusti 2019

På senare tid har det kommit en hel del frågor om hur det har gått för mig personligen med blogg och företagande. Därför tänkte jag att ett inlägg som beskriver lite hur jag tog mitt bloggande från en rolig grej till att faktiskt göra något seriöst av det kunde vara på sin plats.

Mitt bloggande tog sin början

För några år sedan satt jag hemma och började skriva i en blogg om hur mina dagar flöt på. I början handlade det helt om mitt privata liv och hur det rullade på. Efter hand märkte jag att jag fick lite fler läsare och jag började fundera över hur de hittade till min blogg. Det visade sig att de flesta delade mina intressen och tyckte att det jag skrev var intressant. Det här i sin tur ledde till att jag började ge olika tips och råd via bloggen. Efterhand hittade jag företag som jag gjorde små samarbeten med och sedan tog det fart.

Misstagen blev lärdomar

Jag kan inte säga annat än att jag har gjort en hel del misstag genom åren, men jag har alltid sett till att lära mig av dem. Samtidigt har regler och förutsättningar förändrats, vilket har lett till naturliga förändringar i mina samarbeten. En dag insåg jag att det här var något jag kunde börja göra i större skala och tjäna mer pengar på. Valet blev att gå ned i tid på mitt ordinarie jobb för att kunna lägga mer tid och resurser på mitt bloggande och onlinearbete. Den här delen av utvecklingen i mitt företagande var ett stort steg. För att lyckas krävdes det en hel del hjälp. Ett viktigt steg var att gå från att jobba hemifrån till att skaffa ett kontor. För mig blev den bästa lösningen att hyra in sig på ett Kontorshotell i Stockholm vilket var en bra lösning både ekonomiskt och praktiskt. Det valet förändrade mycket. På kontorshotellet fick jag tillgång till allt jag behövde samtidigt som kostnaden var lägre jämfört med att hyra ett kontor helt själv. Tillgången till faciliteterna som ingår blev en stor tillgång för mig som liten företagare. Nya samarbeten kunde skapas genom mitt nya kontaktnät och det blev ett riktigt lyft för mitt bloggande.

Vad framtiden har att ge

Idag vet jag inte vad framtiden har att ge förutom att jag har planer på att kunna ta med mig bloggandet och resa mer. Det är en dröm jag har och för att det ska kunna genomföras behöver även jag bli strået vassare när det handlar om att blogga. Jag hoppas att ni vill fortsätta vara med på min resa framöver. Givetvis kommer bloggen att fortsätta handla om bloggande precis som den har gjort innan. Det här inlägget har varit efterfrågat av många läsare och därför ville jag skriva det. Om ni har fler frågor är det bara att ställa dem. Det är otroligt roligt att få feedback på det som skrivs i bloggen. Ni läsare är min inspirationskälla i första hand och det som driver bloggen framåt hela tiden.

culture