Bakbloggar jag gillar

Mat
23rd november 2018

Det finns många bra bakbloggar idag som kombinerar nytänkande recept med snygga fotografier och täta uppdateringar. En sak jag ofta undrar är vad de gör av med allt fika de bakar? Äter de upp det? De är ju dessutom rätt smala och fräscha, så jag antar att de knappast sätter i sig alla kakor och bullar. Kanske har de en (numera) lagom rund partner som offrar sig på smulorna. Eller så ger de bort det till kollegor, vänner och grannar. Mutar barnens lärare med lite biskvier? Vem vet …

Här är några bakbloggar jag älskar:

  • Fridas bakblogg. Hon gör så mycket gott, både klassiker och nya grejer. Dessutom gillar jag när hon postar hundbilder, även om det kanske inte riktigt hör till ämnet.
  • My Kitchen Stories. Camilla heter tjejen bakom den bloggen och hon är grym på att komma på nytänkande idéer. När alla andra gör semmelkladdkaka runt Fettisdagen (för kladdkaka är det alla omvandlat andra bakverk till på sistone), då gör Camilla semmelpizza! Alltså hon bakar ut en vetedeg, på med mandelmassa och sånt, in i ugnen och efteråt pyntar hon med rostade mandelflarn och vispad grädde. Det kallar jag innovativt.
culture