Dags att starta en blogg?

Mat
13th juli 2019

Att starta en blogg kan vara väldigt spännande och ofta har man höga förväntningar på vad som ska ske när man tar steget. Det ligger dock en hel del jobb bakom en framgångsrik blogg och det finns en del man som nybörjare kan tänka på för att hitta rätt publik till bloggen. Sannolikt har man redan en idé om vad man ska blogga om när man börjar, men ibland vill man bara ha en blogg för att skriva av sig. Det är viktigt att komma ihåg att även om en blogg kan liknas vid en dagbok är de flesta bloggar inte privata idag och därför är det viktigt att tänka på vad man skriver. Det som finns på internet tenderar att bli kvar för alltid och det finns exempel på de som till exempel har skrivit om sina chefer och därefter fått sparken. Liksom när du pratar med människor är det viktigt att tänka på vad du skriver. Du vet nämligen aldrig vem som kan tänkas läsa din blogg och hur det kan komma att användas.

Du kan börja med att skapa en design för din blogg efter att du har valt en portal, om du har valt att bygga en egen hemsida kan det vara klurigt om du inte har kunskap sedan tidigare att komma igång. En del betalar någon för att bygga en hemsida åt dem och därefter sysslar de endast med bloggandet. Genom att välja en nisch inom bloggande har man större chans att få en stor och återkommande publik. Speciellt om man väljer något som inte många redan skriver om men som många är intresserade av. Därefter gäller det att blogga regelbundet och att inte sätta upp en fasad. Dela med dig av det du tycker är lämpligt, att till exempel skriva om hur ens barn har fått springmask och att du använde dig av läkemedlet vanquin för att bli av med springmasken är information som kan vara nyttig för andra mammor och pappor. Att däremot skriva något negativt om någon du känner är ingenting som kommer att få dig eller andra människor på bättre humör. De som lyckas med sina bloggar brukar skriva på ett sätt att de tillåter människor att fly från sitt liv en liten stund och dessutom lämna bloggen på ett bättre humör.

Det är viktigt att du hittar din egen ton för bloggen och en bra balans för bloggandet. Om dina läsare vet vad de kan förvänta sig när de kommer till din blogg finns det större chans att de återkommer. Det innebär givetvis inte att du ska vara förutsägbar och alltid skriva likadant utan istället att du finner ett visst sätt att berätta om ditt liv eller det ämne du har valt att skriva om.

culture