Blogga om studentlivet

Mat
7th augusti 2019

Om du har en blogg eller tänker starta en, och om du tänker börja plugga, så skriv om ditt studentliv. Låt dina läsare följa dig genom årens slit och nöjen och dela samtidigt med dig av dina erfarenheter av plugg och studentliv.

Ett bra inlägg redan tidigt i din blogg är information om de olika studentkort som finns och hur man skaffar dem. Studentrabatter och andra knep ger några extra slantar över som kan läggas på roligare saker när studentlivet är tillräckligt fattigt som det är.

Högskoleprovet

Alla kanske inte inser nyttan av att plugga inför högskoleprovet, och hur ditt resultat på själva provet kan hjälpa dig att hamna i fler kvotgrupper när det gäller antagningen till olika utbildningar. De som söker in till en utbildning på sina poäng från högskoleprovet hamnar i en egen urvalskategori och slipper konkurrera med dem som söker på sina betyg ifrån föregående skola. Söker du med både betyg och högskoleprovspoäng hamnar du därför i två urvalskategorier och har därför en större möjlighet att bli antagen. Allt som rör högskoleprovet och hur du bäst förbereder inför provet kan vara ännu ett intressant blogginlägg du kan skriva.

Studentekonomi

Som student kommer du att märka att allting är ganska dyrt och att de medel du ska klara dig på per månad är begränsade. Kommer du på tips och tricks för att klara ekonomin på bästa sätt kan du dela med dig av dem i din blogg. Du kan även göra en studentbudget för att få mer insyn i dina faktiska inkomster och utgifter, och detta kan du också dela med dig av till dina läsare. Det finns redan hur många tips som helst på detta, mer eller mindre roliga, men att få tipsen av en faktisk studerande student gör att det är förstahandsinformation om vad som funkar och vad som inte funkar. Det betyder mer än att en lustigkurre tycker att du ska springa efter bussen istället för att kliva ombord och därmed spara busspengarna och samtidigt få ett gratis träningspass. En del tips är helt enkelt inte ens roliga…

Studentmat

En annan stor del av studentlivet brukar skämtsamt kallas för nudlar och ketchup. Här kan du som student tipsa andra i din blogg om bra och vettig mat som dessutom inte kostar skjortan att laga till. Har du billiga och goda recept så dela med dig av det till andra. En studentmatblogg kan vara precis det andra vill ta del av för att få inspiration. Det är dessutom inte enbart studenter som har nytta av billig mat, det finns gott om folk där ute som hellre vill lägga pengarna på annat än dyr mat – din matblogg kan därmed bli en succé. Och du, lycka till med studierna också!

culture