Konsten att skriva om negativa händelser

Mat
21st augusti 2019

Det var en läsare som hörde av sig och skrev att mycket hade varit jobbigt på senare tid. Det hade lett till att det var svårt att fortfarande hålla en bra ton i dennes blogg. Nu ville den här läsaren inte att bloggen skulle få en negativ ton, utan att den skulle hållas positiv eller minst neutral. Det kan vara svårt att skriva om personliga saker som händer när det är mycket i livet och det inte alls är något roligt som händer. Jag har ändå några tips att ge er.

När en person går bort

Något som kan vara riktigt svårt att skriva om är när en närstående går bort. Det kan vara svårt att sätta ord på det utan att bli alltför sorgsen och ledsen. Givetvis är det helt klart något man ska vara utanför bloggen, men inläggen kan lätt bli dystra och det är lätt att tappa läsare. Åtminstone för ett tag om det är alltför nedstämt i bloggen. För att göra inläggen mer neutrala kan det vara bra att skriva lite om hur det går till runtomkring. Det här kan dessutom bli ett sätt att bearbeta känslor och sorg och att sortera ut allt som händer.

Om en person går bort följer det ofta med begravning och andra saker. Det är testamenten som ska ordnas med, bodelningar och en massa annat krångligt. För den som sitter mitt upp i allt kan det vara bra att skriva om alla händelser. Personligen skulle jag välja en begravningsbyrå i Malmö som har helhetslösning på allt som händer när någon går bort. Genom att få hjälp med alla steg i händelseförloppet kommer det att bli lättare att bearbeta sorgen. Livet är nog jobbigt som det är under en sådan här tid, och genom att skriva om det och hur det löser sig kan det bli en del av att bearbeta sorgen. På det här sättet hjälper bloggaren både sig själv och sina läsare. Bloggen fortsätter vara förhållandevis neutral och efterhand återgår den till det normala.

Olyckor och andra tråkiga saker

En läsare som följer din blogg vill gärna veta alla händelser i livet. Stora som små. Givetvis även de lite mer trista händelserna. Här är det viktigt att komma ihåg att inte fastna i de negativa sakerna som händer. Även om läsarna är intresserade är det ingen som vill höra en massa ältande hit och dit om trista saker. Tvärtom, försök vända trenden snabbt, och komma tillbaka till de roliga sakerna i livet istället.

Det är alltid bra att gå till sig själv. Om du läser och följer något, vad vill du själv läsa om? Det är alltid lättare att tänka så. Om det händer någon en olycka vill du nog rätt snabbt se en förbättring igen. Tänk så när du skriver dina egna inlägg. Servera läsarna det du själv skulle vilja läsa.

culture