Konsten att fånga läsare

Mat
14th augusti 2019

Den enkla delen i att blogga är att starta bloggen. De flesta bloggportaler har en gratistjänst och att kunna driva sin egen blogg går att göra helt gratis. Det svåra börjar först när det är fler läsare som önskas. Konkurrensen om läsarna är idag stenhård och få orkar lägga mer än ett väldigt kort ögonblick på att läsa en blogg. Bloggar finns idag inom alla kategorier och inriktningar vilket innebär att vilket ämne du än väljer att skriva om finns det redan någon annan som har skrivit om det innan.

Skriv från hjärtat

Ett av de bästa tipsen för att få läsare intresserad av din blogg är ändå att skriva direkt från hjärtat. På alla sätt är det äkta och kommer att verka mer trovärdigt. För de läsare som har hittat till din blogg kommer de att få ta del av det unika som just du vill dela med dig av. Det går att välja att skriva om personliga saker likväl som att skriva om ren fakta. Tänk ett steg längre och även om du inte vill skriva om ditt privatliv går det att välja fakta utifrån studier inom något du brinner för. På det sättet blir bloggen ändå direkt från hjärtat och unik. På företag görs det ofta medarbetarundersökningar för att se vad personalen önskar förbättra på företaget. Det är inget som behöver göras i en privat blogg utan det är bara att köra på med att skriva det du vill förmedla mest till dina läsare.

Försöka ändå få en liten nisch

Även om det finns andra som skriver inom samma ämne som dig kan det ändå försöka vara värt att hitta en nisch. Det kan vara allt från att skriva om en viss del inom ämnet till att vara med och skriva om det senaste inom forskningen. Allt som skrivs med passion blir oftast bra och att skriva om det du gillar allra mest kommer att generera fler läsare som återkommer.

Skriv varken för långa eller för korta inlägg. En konst i att få läsarna att faktiskt läsa ett inlägg är att varken göra de för långa eller för korta. Många orkar idag inte gå in och läsa en hel blogg utan nöjer sig ofta med ett läsa inlägg på sociala medier. Det här är en av de stora utmaningarna för en bloggare. Vad går det att göra för att få läsare att stanna upp och inte bara bläddra förbi blogginlägget? Det är en svår fråga att svara på, men bra bilder och rubriker är ett första steg. En intressant rubrik lockar och att sedan dela in inlägget med underrubriken är nästa steg. Lägg till några bra och intressanta bilder på det och det är nästan garanterat läsare kommer att stanna till och börja läsa.

culture