Odla på balkongen

Fritid och hobbies
3rd januari 2019

Jag har en ganska stor, inglasad balkong där jag brukar odla en del på sommaren. Jag har ibland funderat på om jag ska starta en separat blogg om mitt odlande, eller kanske ett instagramkonto, men den tiden på året går så fort att jag inte riktigt hinner med. Det växer så det knakar i början av sommaren, men samtidigt är det ju allt annat som händer så års, med brännbollskvällar och glass i hamnen och folk som tar studenten. Svårt att hinna med! Kanske ska jag bara njuta av odlandet utan att känna att jag måste fota och skriva om det också.

Vad jag brukar odla och som jag tycker passar bra för en nybörjare är:

  • Tomater (jättegott att äta i slutet av sommaren), framför allt körsbärstomater
  • Örtkryddor (till matlagningen)
  • Blommor (för att det är vackert)
  • Potatis (jo, jag har alltid en hink potatis så jag ska få färska till midsommar)

Det är mysigt att sitta på balkongen i juli. Nästan som en liten djungel. På kvällarna tar jag ofta med mig min laptop dit och en stor kopp te och sitter och skriver. Då tänder jag en liten ljuslykta och verkligen njuter i min egen lilla värld.

culture