Motion för lata

Fritid och hobbies
26th februari 2019

När man sitter mycket framför datorn är det viktigt att man ser till att ta pauser när man rör på sig. Det säger förstås sig självt, men ändå är det så lätt att glömma bort när man sitter där och knattrar på tangentbordet och tänker att man ska skriva “bara lite till” innan man tar en paus. Det blir liksom ingen naturlig motion under arbetsdagen när man har ett skrivbordsjobb. Förvisso skulle jag kunna ha ett höj- och sänkbart skrivbord så att jag åtminstone står upp emellanåt, men det tar plats och kostar pengar. Istället alternerar jag mellan soffan, köksbordet och sängen …

Jag brukar försöka börja och avsluta dagen med lite motion i alla fall. Att lyfta skrot är inte för mig och inte heller att gå på zumba och annat sådant. Jag gillar inte gruppaktiviteter. Känner mig klumpig och obekväm när jag går åt höger när alla andra går åt vänster … Och ärligt talat blir jag så självmedveten när alla har nya specialskor och snygga kläder, medan jag har samma gympadojor som jag haft i tio år och så tajts och en vanlig tisha. Lite goda råd om träning har jag fått från Aftonbladets viktklubb och liknande sidor.

Motion som passar mig:

  • Simning
  • Cykling
  • Raska promenader

Simmar gör jag mest på vintern. Det är skönt att börja dagen med några längder och sedan en kort stund i bastun. Promenader är min favorit på sommaren, liksom att cykla. Då får jag frisk luft, motion och därtill kommer jag ut i lite dagsljus. Promenerar gör jag i och för sig året om, men jag cyklar bara på sommarhalvåret. Motion gör mig piggare.

culture