Populära internationella bloggar

Mat
2nd maj 2019

Det finns många populära bloggar i dag, såväl svenska som internationella. Internationellt sett är antalet bloggar fler och de handlar om allt möjligt. Det finns många anledningar till varför man bloggar och vad man skriver om. Allt från sport till sex och var man kan köpa en Sexleksak, eller vilka länder i Europa som är bäst att besöka under augusti. Det här är en artikel som guidar dig till några av de mest populära bloggarna just nu.

The Huffington Post

Huffington Post startades år 2005 av miljonärskan Arianna Huffington, Kenneth Lerer och Jonah Peretti. Hon ville skapa en plattform som genom hennes inflytande kunde bli ett liberalt flaggskepp. När bloggen startades var det som en reaktion på resten av de amerikanska medierna, som enligt bloggen uppfattades som väldigt positivt inställda till Bush administrationen som regerade USA. I dag är faktiskt The Huffington Post en nättidning.

Techcrunch

Samma år som Huffington Post startades började bloggen Techcrunch att publicera inlägg. Techcrunch är i dag en plattform som har intäkter på 2,4 miljoner amerikanska dollar. Plattformen publicerar nyheter inom teknik och skriver på engelska.

Perezhilton

Mario Armando Lavandeira, Jr. har pseudonymen Perez Hilton och har sedan 2005 drivit bloggen Perezhilton.com. Bloggen fokuserar på nyheter om kändisar. Bloggen var både hatad och älskad länge, eftersom den avslöjade skandaler och händelser kopplade till kändisar. För dem som älskade nyheter om kändisvärlden var detta såklart revolutionerande, men kändisarna försökte undvika att hamna på bloggen. När skådespelerskan Lindsay Lohan blev arresterad för att hon körde full så uppdaterade Perez Hilton med över 60 olika inlägg. Efteråt visade statistiken på bloggen att över åtta miljoner läsare hade besökt bloggen för att uppdatera sig om vad som hände med Lindsay Lohan.

Beppe Grillo

Beppe Grillo, clownen från Italien som plötsligt startade ett anti-etablissemanget parti och blev politiker, har en av de mest besökta bloggarna i världen. Han skriver blogginlägg om politik och kan plötsligt publicera ett inlägg där han kräver att Tyskland ska starta krig mot Italien för att Italiens medborgare är ett folk i kris. Han har även publicerat ett inlägg där han skrev att Italien skulle ut och protestera under vad han kallade “Fuck you day”. Efter det inlägget gick faktiskt 280 olika italienska städer och byar ut och demonstrerade med Beppo Grillo längst fram.

Engadget

Engadget lanserade 2004 och är en blogg som publicerar inlägg på flera olika språk som handlar om teknik. Bloggen skapades av Peter Rojas och prisades direkt. I dag är bloggen antagligen en av de mäktigaste aktörerna inom teknik och elektronik. Ett exempel på detta är när bloggen skrev om hur en Apple lansering var fördröjd. Detta ledde till att aktierna hos Apple föll hela tre procent.

culture