Tjäna pengar på din blogg

Mat
9th maj 2019

Om du har en blogg kan du skaffa dig en extrainkomst. Det kräver både arbete och planering, men med rätt tillvägagångssätt kan du tjäna pengar på din hobby.

Nicha din blogg

 

För att tjäna pengar på din blogg behöver du besökare, utan besökare får du ingen inkomst. Om du redan har en blogg som du tycker om, kan du gå med i ett affiliatenätverk och lägga till annonser på din blogg. Om du har många besökare kan det ge en liten inkomst, men troligtvis inte så mycket. För att verkligen få inkomst på bloggen behöver bloggaren ofta nicha bloggen, alltså skriva om ett särskilt ämne. Är det inte bättre att skriva om många ämnen, då kan ju alla hitta något att läsa? Det är lätt att tänka att ju fler ämnen som man skriver om, desto fler läsare kan man få. Om du vill tjäna pengar på din blogg behöver du ha samma tankesätt som om du startade ett företag. Det finns företag som säljer nästan allt, men det kräver enorma resurser att starta ett sådant företag och ofta började de som små företag som under årtionden har växt. Många företag är specialiserade på något, som sportkläder eller trädgård. På detta sätt hittar kunderna lätt till rätt affär redan från början och detsamma gäller bloggar.

Bra bloggar ger goda lösningar på problem

På internets bloggosfär behöver en blogg vara mycket specialiserad för att besökare ens ska hitta sidan och konkurrensen är stenhård. Istället för att skriva om resor, bör du skriva om ett särskilt ställe, gärna lite ovanligt, eller om att resa med tåg eller bila jorden runt med små barn. Du måste också erbjuda dina läsare något, goda tips eller kanske en gratis e-bok. Om du skriver om att driva företag, kan du analysera och ge råd om hur ett företag bäst skaffar lån, som genom factoring hos Fakturino där bankerna får tävla om vem som får dig som kund. Detta är ett smart tips på en blogg!

Tänk på att dina besökare har surfat in på din sida av en anledning och det bästa sättet att tjäna pengar på dem är att erbjuda dem lösningar på olika problem som de behöver hjälp med. Men, har alla ett problem? Ja indirekt, tänk hur du själv surfar. Om du ska till Thailand på semester kommer du att leta efter information om Thailand på nätet. Det är inte nödvändigtvis så att du själv tänker på det som ett “problem”, men när du hittar en bra sida med information inför din Thailandsresa kommer du att läsa hela bloggen, gå tillbaka till den och kanske också klicka på annonser. Så fungerar mycket av vårt surfande. Ska du köpa en hund kommer du troligtvis att läsa på om olika hundraser för att se vilken som kan passa dig. Vid bilköp läser du på om olika bilar. De sidor som vi väljer att söka kunskap på, är de sidor som har specialiserat sig på ett särskilt ämne. När du skapar en blogg måste du vara en “specialtidning” på nätet som ger goda lösningar och råd till intresserade surfare.

culture