Posta ofta eller skriva långt

Starta en blogg
17th maj 2019

Måste man verkligen skriva 1-3 gånger varje dag, undrar folk ibland. För det hävdas ofta att läsare har kort attention span och alltså tappar intresset väldigt fort. Därför bör man skriva korta inlägg men posta ofta. Mitt råd går dock på tvärs mot det: våga posta långt och inte fullt så ofta.

Okej, det beror förstås på vilket ditt ämne är, men var inte rädd för att skriva lite djupare och mer initierade inlägg och låt dem ta det utrymme de kräver. Sedan kanske inte varje inlägg kan vara långt och fullmatat med fakta och användbara råd, utan varva långt och kort, djupt och lättsamt. Vissa inlägg kan du till och med skriva i förväg och schemalägga. Det är smart om du till exempel ska resa bort ett par dagar eller om du har möten, bokföring eller annat jobb att ta tag i.

Det finns faktiskt stora bloggare som Ramit Sethi

och Leonie Dawson som enbart skriver mastodontlånga inlägg och postar ganska sällan, men de gjorde sig ett namn redan för tio år sedan och har nu en stor skara följare. Vill man göra samma sak själv kan det som sagt vara bra att varva olika slags inlägg till att börja med.

culture