Vill vi ha en till matblogg?

Mat
25th december 2018

Jag älskar att laga mat och funderade först på om jag skulle starta en matblogg. Det första som dyker upp är förstås att fota mat och dela med mig av mina recept. Men jag kände att jag kanske inte riktigt orkar hålla på med det med. När maten är klar vill jag äta. Jag orkar inte alltid hålla på att fota och pynta. Å andra sidan måste inte en matblogg innehålla bara recept utan man kan också skriva om mat rent allmänt, till exempel:

  • Nutrition
  • Olika råvaror
  • Matvanor i världen
  • Mat för att gå upp eller ner i vikt
  • Olika slags dieter
  • Mathistoria

Det finns mycket att skriva om. Frågan är om det finns ett tillräckligt stort intresse för att läsa om det? Å andra sidan är vi så business minded nu för tiden. Allt ska alltid ibli/i någonting, vara för någon annans skull. Egentligen borde jag kanske blogga om det som intresserar mig, utan att bry mig om ifall någon annan vill läsa.

Ett annat sätt att matblogga är att skriva en matdagbok. Det är ganska smart om man av olika anledningar vill bli mer medveten om vad man äter. Om man mår extra bra eller dåligt kan man lätt se vad det var för mat man åt och som kanske är orsaken till att man mår som man gör. Jag kan tänka mig att en matblogg passar om man tränar, om man är diabetiker eller om man försöker gå upp eller ner i vikt. Det kan också vara intressant för andra som är i samma situation. Då får man inspiration av vad som fungerar och inte för andra personer och kan tillämpa det i sitt eget liv.

culture