Välja ämne till sin blogg

Starta en blogg
9th mars 2019

Det är jättekul att blogga och jag vill verkligen rekommendera dig att prova. Om du inte vet vad du ska blogga om föreslår jag att du antingen väljer att skriva om något du tycker om och är intresserad av eller att du skriver om något intresse du skulle vilja utveckla. För faktum är att när vi skriver om något fokuserar vi på det ämnet och låter det ta större plats i våra liv, samtidigt som vi hela tiden lär oss mer om det. Genom bloggen kan du sedan möta likasinnade och utbyta idéer och inspiration. Här är några olika slags bloggar:

Hobbybloggen

I en hobbyblogg skriver man om ett specifikt intresse, antingen det är odling, hundsport eller scrapbooking. Man postar bilder och kan dela med sig av tips och råd eller helt enkelt skriva personliga berättelser runt ämnet. Det här är en vanlig typ av blogg och en del personer har mer än en blogg då de tycker om att skriva om sina olika hobbies. Jag rekommenderar dig dock att börja med enbart en blogg då det tar en del tid att få till bra inlägg.

Personlig blogg

Här skriver du om dig själv och ditt liv. Det finns många kända bloggare som inte har något speciellt ämne att skriva om, utan helt enkelt skriver om sig själva och vad de gör. En del har till och med egna fotografer som följer med dem och fotar till bloggen. Det är kanske lite väl överdrivet för de flesta av oss. En personlig blogg behöver inte vara något märkvärdig. Kanske räcker det med att du är lite speciell. Som Sveriges äldsta bloggare, Dagny, som är känd just för att hon började blogga när hon fyllt 100 år. Även om du inte har något som sticker ut så mycket, kanske det finns något annat du kan poängtera, till exempel att du vann Junior SM i någon sport som ung eller att du varit med i Talang (även om du inte gick vidare).

Faktablogg

En faktablogg ligger ganska nära en hobbyblogg då man fokuserar på ett speciellt intresse, men till skillnad från en sådan är man inte personlig i sina inlägg utan håller sig mer till att förmedla fakta och nyheter inom ett speciellt område. Det finns till exempel många sådana bloggar inom historia och inom musik.

culture